teisipäev, 29. oktoober 2013

Viie pipra part ahjuköögiviljadega

2 pardifileed
1 tl viiepiprasegu
0,5 tl tüümiani
soola
foolium

Ahjuköögiviljad:
kartulit
baklažaan
paprika
3 küüslauguküünt
pardirasva (pardifilee küpsetamisest)

Tükelda köögiviljad ning tõsta ahjuvormi.
Kuumuta ahi 180 kraadi juurde ja pane köögiviljad ahju.
Kuivata köögipaberiga pardifilee kuivaks.
Lõika terava noaga nahale sälgud, kuid väldi lihasse lõikamist.
Maitsesta maitseainetega.
Pane pann kuumenema ning tõsta pardifilee nahaga poolega külmale pannile.
Prae pardifileed kuni nahk on muutunud krõbedaks ning enamus rasva on eemaldunud.
Keera pardifilee pannil ümber ning küpseta veel u. 1-2 minutit.
Tõsta pardifilee fooliumisse ning moodusta väike pakike.
Kalla filee pruunistamisest pannile tekkinud rasv köögiviljadele ning sega korralikult läbi.
Tõsta fooliumisse tõstetud fileed ahju ning küpseta 180 kraadi juures u. 8-10 minutit olenevalt filee paksusest.
Tõsta filee ahjust ning lase seista vähemalt 10 minutit enne lahti lõikamist, selle ajaga peaksid köögiviljad samuti valmis olema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar