kolmapäev, 9. oktoober 2013

Caponata ehk Sitsiilia köögiviljahautis

Caponata retsepte on väga erinevate variantidena, lisatakse sellerit, piiniaseemneid, basiilikut jm koostisosi. Hautis sobib nii lisandiks põhiroa juurde, kui ka eraldi söögikorraks.

Kogus kahele/kolmele

1 baklažaan
1 sibul
u. 200g kirss- või konservtomateid
1 tl kappareid 
3-4 küüslauguküünt
2 spl valgeveiniäädikat
väike kimp peterselli
1 tl kuivatatud oreganot
oliivõli
sool/suhkur

Tükelda baklažaan kuubikuteks. Viiluta sibul, haki küüslauk peeneks ja lõika kirsstomatid pooleks või neljaks.
Lisa pannile oliivõli ja prae baklažaani koos küüslaugu ja sibulaga u. 15 minutit, kuni baklažaan muutub pehmeks.
Lisa valgeveiniäädikas, tükeldatud tomatid, oregano ning kapparid ja hauta veel u. 15 minutit. Maitsesta vajaduse korral kergelt soola ja suhkruga. Kui hautis on valmis, lisa tükeldatud petersell.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar