teisipäev, 1. oktoober 2013

Täidetud kalmaarid

Eestis on vast keeruline hankida jahutatud kalmaari aga aeg-ajalt on see isegi võimalik, küll aga on müügil külmutatud kalmaarituubid.

Koostisosad:
Kalmaarid
päikesekuivatatud tomateid
mozzarella
küüslauk
petersell
oliivõli
sool
sidrun

Puhastamata kalmaari puhul puhasta kõigepealt kalmaar.
Lükka sõrmed võimalikult sügavale kalmaarituubi ning tõmba välja sisikond koos peaga. Ole ettevaatlik, et tindikott ei puruneks, riiete pealt on väga raske tinti eemaldada.
Eemalda läbipaistev selgroog, mis asub selja ülaosas enne pead, surudes kergelt näppudega selja ülaosas tuubi allapoole, kuni tuleb nähtavalt läbipaistva selgroo ots - tõmba välja.
Loputa tuub külma vee all ja eemalda pealmine kiht kergelt näppudega hõõrudes - tõsta puhastatud kalmaarituub taldrikule.
Eemalda kombitsad, selleks lõika silmade ja kombitsate vahelt noaga läbi. Eemalda kombitsate keskel olev ümmargune suu, selleks suru sõrmedega kombitsate keskele või kasuta kääre.
Loputa kombitsad külma vee all.

Tükelda päikesekuivatatud tomatid ja mozzarella ning täida kalmaarituubid.
Kuumuta pannil õli ja prae kalmaarituubi mõlemalt poolt u. 2 minutit, kuni kalmaarituub kaotab läbipaistvuse.
Ole ettevaatlik üleküpsetamisega, muutub kummiseks ja ebameeldivaks.
Prae kombitsaid kuumas õlis koos tükeldatud peterselli ja küüslauguga u. 2-3 minutit. Serveeri koos sidruniviiludega.

Täitmiseks sobivad veel oliivid, juustud, vürtsikamad vorstid, tšillipipar ja kõik muu meelepärane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar