Laupäev, 6. juuli 2013

Rabarberi pisarakook

Tainas:
200g võid
5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
pool tl soola

Rabarberikate:
500g rabarberit
4 spl suhkrut
1 spl kaneeli

Munavalgekate:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Haki näppudega või, jahu ja suhkur purutaoliseks massiks. Suru mass palliks kokku ja pane u. 1 tunniks külma.
Koori ja puhasta rabarberid, lõika viiludeks ning sega suhkru ja kaneeliga.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala peale rabarberitükid ning küpseta 200 kraadi juures u. 30 minutit.
Samal ajal, kui kook ahjus küpseb, vahusta munavalged suhkruga läikivaks vahuks. Määri vaht küpsenud koogile ning küpseta veel ahjus u. 10-15 minutit, kuni munavalgekate muutub helekollaseks.
Tõsta jahtuma. Jahtumisel tekivad munvalgevahule väikesed pisarad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar