2 kg räime
Marinaad
1 liiter külma vett
5 spl äädikat
5 spl suhkrut
5 spl soola
2 loorberilehte
1 tl pipart
Marinaad nr. 2
toiduõli (eelista tavalist õli nt. rapsiõli, sest oliivõli võib muutuda külmkapis tahkemaks ning võib liiga tugeva maitsega olla)
sibulat või tšillit
Roogi räimed ning loputa külma veega, kuni loputusvesi on selge.
Marinaadi valmistamiseks lahusta vees suhkur ja sool, lisa äädikas, pipar ja tükeldatud loorberilehed. Vala marinaad räimedele, pane raskuseks taldrik peale ning tõsta külmkappi maitsestuma 24 tunniks.
Peale 24 tundi vala räimedelt marinaad. Vajuta kergelt pöidlaga kala selgroole ning eemalda selgroog.
Lao räimefileed üksteise peale karpi. Vahele lao sibulaviile või tšillit.
Kui karp on täis vala peale toiduõli, kuni pealmised räimed on peaaegu õli all.
Mõnus amps kartuliga või leiva peal.
Säilib külmkapis kuni paar nädalat.
Proovin kindlasti järele teha
VastaKustutaMina panin 5 spl äädika asemel 10 spl. Mulle meeldib rohkem äädikasem. Aga ei olegi äädikaline
VastaKustuta