neljapäev, 6. juuni 2013

Forellifilee punase karri ja spargliga

Forelli- või lõhefileed
Sool, pipar
Punase karri pasta
1 laim
1 küüslauguküüs
võid
sparglit


Tükelda forellifilee, maitsesta soola ja pipraga ning pintselda punase karri pastaga . Pigista peale ühe laimi mahl ning jäta seisma u. 30 minutiks. Mida kauem, seda parem. Lisa pannile tükk võid ja veidi oliivõli, et või kõrbema ei läheks ning prae fileelõigud kuldpruuniks. Tõsta fileelõigud seerveerimiseni sooja.


Sparglitelt lõika ära alumine puitunud osa. Kui on tegemist noorte saprglitega, siis pole seda vaja teha. Puitunud koha leiab kergelt üles ka sparglit kergelt u 2-3 cm kauguselt lõikekohast  painutades, pinge all murdub vars puitunud osa kohalt.




Lisa potti vesi ning lase veel keema tõusta, maitsesta kergelt soolaga ning lisa spargel. Kuumuta u. 5-8 minutit, kuni spargel on küps ehk kergelt krõmpsuv. Nõruta veest ning lisa samale pannile tükk võid ja tükeldatud küüslauguküüs, rösti kergelt kuni või on sulanud.


Serveeri värskete kartulite ja lõhega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar