laupäev, 22. juuni 2013

24h rabarberi-mündi naps

Kõige parem on teha seda 3 liitrisesse purki. Kuna tegemist on kiire versiooniga, siis seetõttu on suhkrut rohkem, kui aeglasema variandi puhul.

1 kg rabarberit
500g suhkrut
u. 200 ml vett
suurem punt münti

Pese rabarberivarred puhtaks ning tükelda. Kindlasti ära rabarberit koori, sest koor annab tugevamat maitset ja ilusat roosat värvust.
Tõsta potti suhkur ja vesi, kuumuta kuni suhkur hakkab sulama ja muutub siirupiseks.
Tõsta rabarberitükid purki ja kalla peale suhkrusiirup, kata purk kinni nt saunalinaga ning jäta seisma u. paariks tunniks. Eemalda rätik. Kui purk on jahtunud kalla peale 1,5 liitrit viina. Sega korralikult läbi ning jäta seisma.
Aegajalt võib purki raputada või lusikaga segada, et suhkur kiiremini lahustuks. Jäta segu seisma u. 8 tunniks, seejärel lisa peotäis hakitud münti ning jäta seisma kuni serveerimiseni.
Kui kiiret ei ole ja aega on oodata kauem,  kui 24 tundi, võib suhkrukogust vähendada 300 grammini, vastasel juhul tuleb naps õige magus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar