kolmapäev, 29. mai 2013

Kevadrullid pardifilee ja munanuudlitega

Kevadrulle saab valmistada nii fritüüris, kui küpsetamata ehk süüa toorena ja täidiseks võib kasutada kõike, mis vähegi maitseb.


Riisipaber
Muna- või riisinuudleid
Pardifilee (valmista nagu siin: Pardifilee valmistamine ning viiluta võimalikult õhukeselt, NB kindlasti lase lihal peale küpsemist seista u.10 minutit, et lihast mahlad välja ei jookseks)
Ribadeks lõigatud kurk või paprika
Karulaugu lehti
Talisibulat

Laiemat lõikelauda kevadrullide rullimiseks
Madalat anumat (nt mõni sügavam vaagen või suurem taldrik) riisipaberi leotamiseks
Sooja vett

Haki kõik koostisosad ning valmista muna-või riisinuudlid.

Vala soe vesi vaagnale, võta ettevaatlikult riisipaber (võib kergesti murduda!) ja tõsta korraks vette, hoia u. 5 sekundit, tõsta paber veest välja ja aseta lõikelauale. Kindlasti tõsta iga riisileht vahetult enne rullimist vette, vastasel juhul nad kleepuvad kokku.
Aseta paberi alumisse äärde täidis. Suure täidise koguse juures on rulli raskem keerata ning ebamugavam süüa, sest võib söömisel laguneda.
Keera riisipaber rulli. Alusta enda poolt rullimist, kui oled jõudnud u. keskele, tõsta ääred keskele kokku, et tekiks ümbrik ja rulli lõpuni.

Kastmeks sobib nii soja-, kui magus tšillikaste. Sojakastmesse võib lisada veel purustatud küüslauku, ingverit või hoopis hakitud maitserohelist.

Kevadrullid on kõige paremad kohe peale valmistamist


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar