pühapäev, 23. juuni 2013

Kanamaksapasteet

500g kanamaksa
3 väiksemat sibulat
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
8 tšilliküüslauku
1 spl tšilliküüslauguõli
3 spl konjakit
30g võid (või kogus võib tunduda väga väike võrreldes teiste pasteetide retseptidega aga täiesti piisav kreemiseks tulemuseks)
oliivõli
sool, pipar, suhkur

Puhasta kanamaks, lõika välja valged kelme ja rasva kohad. Aseta puhastatud maks köögipaberile, et liigne vedelik köögipaberisse imbuks.
Tükelda 2 värsket küüslauguküünt ja sibulad ning prae pannil väheses oliivõlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa tükeldatud ja kuivatatud maksatükid ning loorberilehed ning küpseta kuni maks on küps. Väldi üleküpsetamist.
Tõsta pannil olev segu köögikombaini, lisa tšilliküüslaugud, konjak, või ,sool, pipar ja veidi suhkrut (toob maitsed hästi esile) ning purusta köögikombainis kreemiseks seguks. Maitse ning maitsesta vastavalt vajadusele.
Tõsta väikestesse kaussidesse ja pane külmkappi tahenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar