200g risoto riisi
400-500g värskeid krevette
valget veini
0,5l puljongit
sibul, küüslauk
rosmariin
sool, pipar (tshillipiprasegu)
parmesani juust
päikesekuivatatud tomati ketshupit
pool väikest suvikõrvitsat
8-10 ploomtomatit
Puhasta krevetid ja maitsesta tshillipipraseguga. Puljongi valmistamiseks tõsta krevetikoored ja - pead ahju, rösti kuni muutuvad roosaks, seejärel tõsta potti ja lisa vett, et koored oleksid kaetud. Kuumuta u. 10-15 minutit. Kurna, saadud vedelikule võid lisada 0,5 puljongikuubikut tugevama maitse saamiseks. Maitsesta soola, pipraga.
Risotoks tükelda sibul ja küüslauk. Lisa pannile tükk võid ja veidi oliivõli ning pruunista sibulat ja küüslauku kuni muutuvad klaasjaks. Lisa riis ja sega hästi läbi, et riis tõmbaks maitsed endasse. Lisa u. pool klaasi või klaas valget veini ja veidi värsket rosmariini, kuumuta kuni vein on aurustunud. Lisa osade kaupa puljongit ning sega tihedalt, et riis jääks sõmer. Vahetult enne riisi valmimist lisa tükeldatud suvikõrvits, tomatid, 5-6 spl täis ketshupit ning krevetid. Serveeri koos tshillipipra ja riivitud parmesaniga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar