reede, 22. märts 2013

Kreemine polenta seente, tomatite, suvikõrvitsa ja munaga


Koostisained:
150g polentat
500-600 ml puljongit
0,5kl meelepärast juustu (Parmesan)
paar küüslauguküünt
toorjuustu (2 spl)

pool klaasi valget veini
värsket rosmariini, punet
lisandite kogused vastavalt oma soovile:
tükeldatud seeni, viilutatud suvikõrvitsat, poolitatud kirsstomateid ja muna

Polenta valmistamiseks lase keema 500ml vett ja lisa puljongikuubik, kui vesi keeb lisa segades polenta, keera kuumus madalaks ja keeda u. 10 minutit. Kindlasti tasuks vaadata õpetust konkreetse polenta paki pealt, valmistusaeg varieerub.
Ole ettevaatlik, sest polenta "mulksub" ja tark oleks panna potile/pannile kaas peale, muidu võib veel pikka aega polenta jälgi kõikjalt leida. Kui polenta on kreemine ja valmis lisa 2 spl kreemjuustu ja 0,5 klaasi Parmesani - maitsesta, kui vaja, soola ja pipraga. Jäta kaane alla seisma.

Lisa pannile oliivõli, kuumuta poolitatud ploome ja suvikõrvitsaviile kuni nad on veel kergelt krõmpsud. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta kaussi. Lisa pannile uuesti veidi oliivõli, peeneks hakitud küüslauk ja tükeldatud seened. Lisa hakitud värske pune ja rosmariin, kalla peale pool klaasi valget veini ja kuumuta kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta vastavalt vajadusele.

Posheeritud muna (poached egg ing.k). Muna, mis keedetakse vees ilma kooreta - lase potis vesi keema ja maitsesta soolaga, löö muna tassi. Kui vesi on keema hakanud tee lusikaga vette veekeeris ning kalluta muna õrnalt veekeerisesse. Keeda u. 2 minutit, kui soovid seest vedelat muna ja 3-4 minutit, kui tugevamat.

Ilma kooreta keedetud muna on võimalik teha ka järgmiselt, nipp jäi silma ühest telesaatest "Täiuslik koduperenaine". Võta suurem tükk toidukilet ja aseta tassi peale surudes toidukilet veidi allapoole tassi sisse, et tekiks väike lohk. Löö muna lohku, tõsta toidukile ääred üles ja moodusta väike pakk - seo pakk kinni, et muna välja ei saaks. Tõsta pakk keevasse vette ja keeda u. 3 minutit.

2 kommentaari: