kolmapäev, 20. märts 2013

Sidrunipuding

Retsept: BBC GoodFood.


Kogus neljale (mina sain täpselt 5 ramekini), valmistusaeg 1 tund (45 min küpsetamiseks)

Koostisosad:
50g võid
200g suhkrut
1 suurem sidrun
100 ml sidrunimahla
3 muna
50g jahu
250 ml piima
tuhksuhkrut kaunistamiseks

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega köögikombainis või, suhkur ja sidrunikoor, kuni segu on kreemine. Lisa sidrunimahl, munakollased, jahu ja piim - sega kuni tainas on ühtlaselt kreemine. Vahusta munavalged ja sega sidrunitaigna hulka kergete liigutustega, et tainas jääks kohev ja õhuline.
Vala tainas ramekinidesse ja aseta ramekinid küpsetusplaadile, vala küpsetusplaadile keevat vett, nii et vesi kataks pool ramekini kõrgust. Küpseta 45 minutit, kuni pudingu pealispind on muutunud kuldseks pruuniks ja sisemus on kreemine. Eemalda ramekinid küpsetusplaadilt, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar