pühapäev, 24. veebruar 2013

Beef Wellington

 Gordon Ramsay versioon: Gordon Ramsay - Beef Wellington , küll mõningate mugandustega.
Sinepiks kasutasin Põltsamaa kanget sinepit ning seente segu hulka sai purustatud kreeka pähkleid. Sinepi asemel oleks võinud kasutada ka mädarõigast.

Koostisosad:

veisefilee
oliivõli
shampinjonid vm seened
pärmi-lehttainas
kreeka pähkleid
tüümian, sool, pipar
sinep
või
õhukesed peekoni või prociutto lõigud
muna

Maitsesta filee pipra ja soolaga, raputa peale veidi jahu ning pruunista kuumal pannil. Tõsta 200 kraadi juurde ahju ja küpseta u. 15-20 minutit vastavalt filee paksusele kuni filee on medium rare.
Tõsta filee ahjust ning pintselda sinepiga, jäta jahtuma.
Haki seened, lisa pannile tükk võid ja värsket tüümiani, pruunista kuni vedelik on aurustunud. Lisa hakitud pähklid ja maitsesta soola, pipraga. Tõsta segu jahtuma.
Võta toidukile, laota toidukilele peekonilõigud, nii et ääred kattuksid. Peekonilõikude peale määri laiali seenesegu ja kõige peale tõsta fileetükk. Keera tugevalt rulli ja tõsta külmkappi seisma u. 10 minutiks.
Rulli lahti pärmi-lehttaigen, tõsta filee toidukilest välja ja aseta taignale. Keera taigen tihedalt ümber filee ja lõika noaga taignale õrn muster. Määri munaga.
Küpseta 180 - 200 kraadi juures 20-30 minutit, kuni tainas on muutunud kuldseks. Tõsta ahjust välja ja lase enne serveerimist seista u. 10 - 15 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar