teisipäev, 20. august 2013

Sufleepannkook õuntega

Kahele:

2 õuna
2 tl võid
2 spl rõõska koort
1 spl vedelat mett
2 spl Cointreau
2 muna
1 munavalge
1 tl vanillsuhkrut

Koori ja viiluta õunad.
Sulata pannil 1 tl võid, lisa õunaviilud, rõõsk koor, Cointreau ja mesi. Sega ja lase kaanega kaetult keskmisel kuumusel haududa u. 10 minutit aeg-ajalt segades. Tõsta pannilt kaussi.
Vahusta munavalge tugevaks vahuks.
Klopi munad koos vanillsuhkruga läbi.
Lisa klopitud munasegule vaikselt segades munavalgevaht. Sega ettevaatlikult, et vaht jääks kohev.
Lisa pannile 1 tl võid, kui või on sulanud kalla tainas pannile ning lase küpseda madalal kuumusel u. 10 minutit. Jälgi hoolega, et põhi kõrbema ei hakkaks.
Libista pannkook taldrikule. Lao koogi ühele küljele õunatükid ning tükkidest tekkinud vedelik ning tõsta teine koogi pool õuntele peale.
Raputa peale vanill- või tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar