teisipäev, 13. august 2013

Haugifilee sidrunirisottoga

haugifilee
sool
pipar
sidrunimahl

Maitsesta haigufilee soola ja pipraga. Tõsta pannile tükk võid ja veidi oliivõli. Kui pann on kuum tõsta haugifilee pannile ja prae mõlemalt poolt küpseks. Ära pane pannile korraga liiga palju kala - pann jahtub ja praadimise asemel võib hakata hauduma. Olenevalt filee paksusest u. 2-3 minutit mõlemalt küljelt. Pigista peale sidrunimahla.

Risotto valmistamiseks (kolmele):
1 sidrun
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
2 dl risotoriisi
pool klaasi-klaas valget veini
tükk võid
oliivõli
sool, pipar
0,5 liitrit puljongit
u. 100g juustu (parmesani aga võib asendada ka tavalise riivitud juustuga)

Risotto jaoks tükelda sibul ja küüslauk. Lisa potti tükk võid ja veidi oliivõli ning pruunista sibulat ja küüslauku kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa risotoriis ja sega korralikult, et maitsed seguneksid. Lisa riisile klaas valget veini ja lase aurustuda. Hakka osade kaupa lisama riisile puljongit. Sega riisi pidevalt. Kui riis on vedeliku endasse tõmmanud lisa järgmine osa puljongit. Korda eelnevat seni kuni riis on valmis. Olenevalt risotoriisist võib puljongit üle jääda või veidi rohkem kuluda. Väldi riisi ülekeetmist! Kui riis on kergelt "krõmpsuv" keera kuumus maha, sest riis küpseb peale kuumuse maha keeramist veel edasi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükk võid, juust, sidrunimahl ja riivitud koor. Sega korralikult läbi ja vajadusel maitsesta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar