pühapäev, 4. august 2013

Creme Brülee kook

Hea variant ära kasutada beseerullist üle jäänud munakollased. Retsept on Nadezda Kaarma'lt.

200g liivatainast
400ml vahukoort
7 väiksemat munakollast
3 spl Cointreau (apelsiniliköör) - võib ka ära jätta
4 spl suhkrut
2 spl vaniljesuhkrut
1 tl fariinsuhkrut

Suru liivatainas 26 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 160 kraadi juures 10 minutit. Kui sisu ei mahu koogivormi võib ülejäänud taigna kallata ramekin vormidesse, küpsetada ahjus ja niisama süüa.
Samal ajal vahusta vahukoor. 
Sega munakollased suhkru, vaniljesuhkru ja apelsinilikööriga.
Sega omavahel kokku vahustatud vahukoor ning segatud munakollased. Vala eelküpsenud taignale ja küpseta 160 kraadi juures 20 minutit. 
Puista peale teelusikatäis suhkrut ja küpseta veel u. 10 minutit kuni suhkur on sulanud.
Tõsta ahjust välja ning jäta jahtuma. 
Kui kook on jahtunud tõsta külmkappi tahenema kuni serveerimiseni. Soovitavalt 4 tundi kuni üleöö.
Juurde sobib imehästi vaarikamoos mündiga. Lisa vaarikad ja mõned mündilehed köögikombaini ja purusta moosiks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar