esmaspäev, 5. august 2013

Beseerull vaarikatega

Retsept nami-nami lehelt.

Beseerull:
7 väiksemat toasooja munavalget (6 suuremat)
200g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut või vanilliekstrakti
1 tl maisitärklist (võib asendada kartulitärklisega)
1 tl valgeveiniäädikat
näpuotsaga soola

Täidis:
200g kohupiima
2 dl vahukoort
2 tl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
300 g vaarikaid

Beseerulli valmistamine:
Lisa munavalgetele näpuotsaga soola ning vahusta tugevaks. Kui vaht on muutunud tugevaks vahuks, hakka lisama osade kaupa suhkrut vahustades edasi. Lisa valgeveiniäädikas, vaniljesuhkur ning maisitärklis. Vahusta kuni vaht on muutunud läikivaks ja paksuks kreemitaoliseks massiks.
Aseta küpsetuspaber ahjuplaadile ning laota vaht ühtlaselt plaadile.
Kuumuta ahi 160 kraadi juurde ja küpseta 20-25 minutit. Besee muutub pealt kergelt beezikaks ning nurgad veidi krõbedaks. Tõsta ahjuplaat ahjust välja ja jäta jahtuma 5 minutiks, tõsta besee küpsetuspaberil plaadilt ära ning jäta jahtuma u. 10 minutiks.
Besee jahtumisel vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga.
Tõsta beseele peale puhas küpsetuspaber ning keera besee ümber. Eemalda küpsetamise ajal all olnud paber. Paberit võib eemaldada ka osade kaupa, on lihtsam ja tõenäolisem, et besee katki ei lähe.
Tõsta besee keskmisele kolmandikule vahukoore-kohupiima segu ning peale puista vaarikad.
Võta küpsetuspaberi otsast kinni ning tõsta äär besee keskele kokku, seejärel keera rulli. Jäta küpsetuspaber beseele ümber ning tõsta rull serveerimiseni külmkappi. Rulli võib ette valmistada 24 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar