reede, 9. august 2013

Clafoutis - Prantsuse pudinguvorm



3 muna
150 ml piima
100 ml suhkrut
100 ml jahu
0,5 spl vanillisuhkrut
virsik, viinamarjad, vaarikad

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pane kõik koostisosad kokku ja vispelda läbi.
Tõsta ahjuvormi põhja endale meelepärased puuviljad/marjad. Prantsusmaalt pärit retseptis kasutati algselt küpseid kirsse, millest olid kivid eemaldatud. Kindlasti tasub proovida tikritega või viinamarjade-virsikute-vaarikatega (fotol).
Laota marjad küpsetusnõu põhja ja kalla vaikselt läbi segatud tainas peale.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Tõsta välja ja jäta jahtuma. Serveeritakse soojana või külmana. Mõlemad variandid on head aga kui valima peaks, siis eelistaksin külmana, nt üleöö jahtununa, siis on maitsed eriti hästi kokku sulanud. Tavaliselt muidugi nii kaua oodata ei jõua, seega soojana serveerides sobib kõrvale pakkuda vaniljejäätist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar