teisipäev, 26. november 2013

Pardifilee munanuudlitega

2 pardifileed
tükk võid
3 tähtaniisi (soovi korral)
värsket tüümiani (soovi korral)
soola/pipart

200g munanuudleid
4 spl kalakastet
2 spl tumedat sojakastet
0,5 suure sidruni mahl
0,5 tl suhkrut
pool tükeldatud tšillit
1-2 tükeldatud küüslauguküünt

Kuivata köögipaberiga pardifilee kuivaks.
Lõika terava noaga nahale sälgud, kuid väldi lihasse lõikamist.
Maitsesta soola ja pipraga.
Pane pann kuumenema ning tõsta pardifilee nahaga poolega külmale pannile.
Prae pardifileed kuni nahk on muutunud krõbedaks ning enamus rasva on eemaldunud.
Keera pardifilee pannil ümber ning küpseta veel u. 1-2 minutit.
Eemalda pannilt üleliigne rasv, lisa tükk võid, värske tüümian ning 2 tähtaniisi.
Kata pann fooliumiga ja tõsta ahju 180 kraadi juurde u. 8-10 minutiks küpsema.
Tõsta filee ahjust ning lase seista 10 minutit enne lahti lõikamist.

Valmista samal ajal munanuudlid vastavalt pakendil toodud juhistele, kuid lisa soolaga maitsestatud keeduvette üks tähtaniis.
Sega kokku kastme koostisosad.
Loputa nuudleid kiirelt külma vee all ning sega kergelt kastmega.
Viiluta pardifilee ning tõsta peale pannile tekkinud kastet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar