laupäev, 23. november 2013

Porru- ja kartulisupp

1 spl võid
1 spl oliivõli
2-3 porrut 
3-4 kartulit
500 ml kanapuljongit
1 loorberileht
värsket või kuivatatud tüümianit
sool
pipar

Puhasta ja tükelda porrud, loputa külma vee all, et kogu mustus eemalduks.
Koori kartulid ja tükelda.
Lisa poti põhja või ja oliivõli. 
Kui või on sulanud lisa tükeldatud porru ja u. 2 tl värsket tüümianit (1 tl kuivatatud)
Kuumuta u. 5 minutit, kuni porru muutub kergelt pehmeks. 
Lisa puljong ja tükeldatud kartul ning loorberileht. 
Keeda kuni kartul on pehme.
Soovi korral püreesta ning maitsesta soola ja pipraga. 
Supile võib lisada krõbedaid saiakuubikuid või praetud peekonit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar