Kogus kolmele:
500g tooreid krevette
3 spl oliivõli
1 tšillipipar
1 liiter kalapuljongit
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 sidrun
300g risoto riisi
200 külmutatud herneid
1 klaas valget veini
tükk võid
Puhasta krevetid - jäta koored ja pead alles.
Lisa pannile tükk võid, krevetipead- ja koored, pool tükeldatud tšillist ning prae pannil, kuni krevetikoored muutuvad punaseks. Lisa kalapuljong ning lase keema tõusta ning seejärel vähenda kuumust ja jäta hauduma u. 20- 30 minutiks.
Samal ajal, kui puljong keeb, tükelda sibul ja küüslauguküüned.
Kalla puljong läbi sõela, et jääks puhas puljong.
Lisa pannile spl oliivõli ning küpseta puhastatud krevette u. 5 minutit pidevalt segades.
Tõsta krevetid kaussi ning sega ülejäänud tükeldatud tšilli ja sidrunimahlaga ning jäta ootele.
Lisa pannile tükk võid ja 2 spl oliivõli ning tükeldatud sibul ja küüslauguküüned.
Kui sibul muutub klaasjaks, lisa risotoriis ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa klaas valget veini ja lase keeda, kuni alkohol on aurustunud.
Hakka osade kaupa lisame riisile keedetud puljongit ning sega korralikult. Jätka kuni riis on veel kergelt "krõmpsuv".
Koos viimase puljongi osaga lisa külmutatud herned, sidruni riivitud koor ning poole sidruni mahl ning sega korralikult. Maitsesta soola ja pipraga.
Viimasena lisa eelnevalt valmis küpsetatud krevetid ning sega korralikult läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar