pühapäev, 18. jaanuar 2015

Ahjupart ingveri ja kaneeliga

1,5 - 2 kg part
2 tl jahvatatud ingverit
1 tl kaneeli
2-3 tl soola
1 kaneelipulk
2-3 tähtaniisi
oliivõli

Loputa part ning lõika terava noaga nahale sälgud. Proovi mitte lihasse lõigata.
Määri part oliivõliga ning masseeri jahvatatud ingveri, kaneeli ja soola segu pardile.
Pane pardile kõhuõõnde kaneelipulk ja 2-3 tähtaniisi.
Küpseta kergelt oliivõliga määritud ahjuvormis 180 kraadi juures 1,5 - 2 tundi.
Lõpeta küpsetamine 5 minutit grillrežiimil, et nahk saaks krõbedaks. Jälgi hoolega, et kõrbema ei läheks.
Küpsetamisel eraldunud pardirasv tasub alles hoida näiteks ahjukartulite valmistamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar