neljapäev, 5. september 2013

Salat sealiha ja anžoovisekastmega

Kogus kahele/kolmele:

400g sealiha (nt seljafileed)
rukola-salatisegu
tomat
tl võid
pool purki ubade kokteili (120g nõrutatult)
sool, pipar

Kaste:
3 anžoovisefileed
1 tl sidrunimahla
1 tl valgeveiniäädikat
3 tl oliivõli


Maitsesta liha soola ja pipraga. Pane pannile tükk võid ning veidi oliivõli, et või kõrbema ei läheks. Kui või on sulanud ja pann kuum, lisa liha. Prae mõlemalt poolt krõbedaks.
Samal ajal kui liha praeb tükelda 2 anžoovisefileed ning lisa ülejäänud koostisosad, sega korralikult läbi. Kuumuta kergelt, kuni anžoovisefileed on täielikult lahustunud ja kaste on vedel.
Laota rukola-salatisegu taldrikule, lisa oad ning tükeldatud tomat. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Kui liha on valmis, tõsta tulelt maha ja lase seista u. 10 minutit enne viilutamist. Kui lihatükk on paksem, siis pruunista pannil mõlemalt poolt ning tõsta ahju järelküpsema. Sealiha ei tohi kindlasti tooreks jääda.
Viiluta liha ning tõsta taldrikule, nirista peale anžoovisekastet ning purusta 1 anžoovisefilee näppudega salatile.
Korralikuma õhtusöögi jaoks serveeri kõrvale küüslauguseid ahjukartuleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar