pühapäev, 8. september 2013

Nuudlisupp seente ja veiselihaga

Kogus kolmele/neljale

125g porgandit
125g shampinjone
pool väiksemat suvikõrvitsat
10 g kuivatatud seeni
200g veiseliha (nt. lihaveise praelõike)
1 tl võid
oliivõli
sool/pipar
2 küüslauguküünt
200ml keevat vett
1 liiter veisepuljongit
4 spl valget veini
u.1 cm tšillipipart
u.2 cm jupp ingverit
2 spl sojakastet
75 g peenikesi nuudleid (nt. Red Dragon kiirnuudlid)
väike peotäis rukolat või spinatit (soovi korral)

Vala 200 ml keevat vett kuivatatud seentele ja leota u. 15 minutit.
Tükelda porgandid ja suvikõrvits, viiluta shampinjonid ning tükelda veiseliha õhukesteks viiludeks.
Tükelda ingver ning küüslauk.
Lisa potti tükk võid ja veidi oliivõli, kui või on sulanud lisa veiselihatükid ning pruunista.
Lisa hakitud küüslauk,tšilli,  ingver, porgand, suvikõrvits ja shampinjonid.
Kuumuta 3 minutit pidevalt segades.
Lisa veisepuljong, tükeldatud kuivatatud seened ja nende leotusvesi, vein ning sojakaste.
Lase supil keema tõusta ja keeda vaiksel kuumusel u. 10 minutit, kuni liha on pehme.
Lisa supile nuudlid ning rukola ning keeda veel u. 2-3 minutit, kuni nuudlid on valmis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar