esmaspäev, 16. september 2013

Jahuta šokolaadi-pirnikook

Retsept on pärit BBC GoodFood  lehelt väikeste mugandustega. Kogus on piisav 24 cm lahtikäivale koogivormile.

100g võid
4 spl suhkrut
100g šokolaadi (nt. Fazeri küpsetusšokolaad)
1 spl konjakit
3 muna
peotäis kreekapähkleid
4-5 pirni
õli või sulatatud võid (koogivormi äärte määrimiseks)
tuhksuhkrut

Pintselda koogivormi ääred õli või sulatatud võiga, raputa peale suhkrut ning keeruta koogivormi nii, et ääred saaksid suhkruga kokku. Lahtine suhkur kalluta välja.
Pane koogivormi põhja küpsetuspaberiring.
Sulata šokolaad võiga, lisa konjak ning jahuta.
Eralda munakollased munavalgetest.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks
Vahusta munakollased suhkruga ilusaks kollaseks kreemiks.
Sega jahutatud šokolaadisegu hulka tükeldatud pähklid ning munakollasesegu.
Lisa paar supilusikatäit vahustatud munavalgevahtu šokolaadisegule ning sega korralikult läbi. Seejärel lisa ülejäänud munavalgevaht ettevaatlikult segades, et tainas jääks õhuline ja kohev.
Lõika pirnid pooleks, puhasta ning tõsta taignasse lõikepind allpool.
Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.
Tõsta ahjust ning jäta vormi jahtuma ja tahenema vähemalt 30 minutiks enne serveerimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar