pühapäev, 26. mai 2013

Riisinuudlid tiigerkrevettide ja avokaadoga

Kahele:

150-200g riisinuudleid
tiigerkrevette vastavalt soovile
avokaado
sinihallitusjuustu vastavalt soovile
pool tassi kookospiima või vahukoort
sool, pipar
sidrun

Riisinuudlid on laialdaselt kasutusel Aasia köögis. Nende valmistamine on kiire ja lihtne, kuid ettevaatlik tuleb olla nende üleküpsetamisega, muutuvad kergelt pudruks. Kõige lihtsam viis nende valmistamiseks on järgmine. Kalla nuudlitele keev vesi ning leota nuudleid kuumas vees u. 3-5 minutit, kuni nuudlid on pehmed või kergelt toored.
Loputa külma vee all, nõruta ja jäta ootele.
Tükelda avokaado, maitsesta soola ja sidrunimahlaga ning jäta maitsestuma.

Lisa pannile veidi oliivõli, lisa tiigerkrevetid, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning kuumuta u. 2-3 minutit. Tõsta krevetid pannilt ära.

Kastme valmistamiseks lisa pannile pool tassi kookospiima, kuumuta ning murenda kastmesse sinihallitusjuust pidevalt segades, et moodustuks ühtlane kreemine kaste. Maitsesta.
Serveerimisel tõsta taldrikule riisinuudlid, lisa kaste, krevetid ning tükeldatud avokaado.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar