reede, 26. aprill 2013

Sinimerekarbid Corona õllega

1 kg sinimerekarpe
värske tsillipipar
värske sibul
küüslauk
värske ingver
roheline sibul (soovi korral)
Corona õlu või valge vein - 300ml

Tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tsillipipar. Võta laia põhjaga pott või pann, lisa tükk võid u. 1 tl ja veidi oliivõli, et või kõrbema ei läheks. Kui või on sulanud, lisa tükeldatud sibul, küüslauk, ingver ja tsillipipar. Kuumuta kuni sibul on kergelt klaasjaks muutumas.
Pese karbid ning viska lahtised karbid ära, sest need ei ole enam värsked.
 Kui sibul on klaasjaks muutunud lisa pannile karbid ning Corona või mõni muu meelepärane õlu/valge vein ning kata kaanega. Lase haududa u. 5 minutit, kuni karbid on avanenud. Maitsesta soolaga. Serveeri tükeldatud rohelise sibula ja saiaga (nt ciabatta), mida saaks kastme sisse tõsta, kõrvale võib pakkuda ka friikartuleid. Kinnised karbid viska ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar