teisipäev, 16. aprill 2013

Meritint e. kurgikala


Paras kogus kahele:

500g meritinti (meritint lõhnab nagu värske kurk ja seetõttu kutsutakse ka kurgikalaks)
u. 3-4 spl jahu
soola / pipar (nt. erinevate piparde segu)

Puhasta kala. Kõige lihtsam on seda teha kääridega, sest kala on suhteliselt pehme. Juhul, kui leiad kalamarja, siis ei tasu seda kindlasti ära visata. Kalamarja saab pannil praadida või jättes kalale kõhtu, koos kalaga valmistada. Kui kalad on roogitud, siis loputada külma vee all. Tõsta kaussi ning lisa u. 1-2 tl soola, sega käega, et kõik kalad saaksid soolaseks. Tõsta külmkappi maitsestuma kuni valmistamiseni.
Tõsta taldrikule jahu, maitsesta jahu soola ja pipraga. Keeruta kalu jahusegus ning prae pannil, kuni muutuvad kuldseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar