pühapäev, 21. aprill 2013

Kammkarbid

kammkarpe
värske petersell
sidrun (mahl, kui ka koor)
tükk võid
sool/pipar


Kui võimalus tasub kindlasti osta elusaid kammkarpe ja proovida ise puhastada. Lisaks põnevusele saab kokkuvõttes veel ilusad karbid pealekauba. Kindlasti tasuks alles jätta ka kammkarbimari, mida küll paljud ei armasta süüa aga maitseb tegelikult väga hästi!

Kõige lihtsam ja esimeseks katsetuseks kõige parem viis ongi valmistada neid kergelt pannil küpsetades koos sidrunimahla ja värske peterselliga, et säiliks kammkarbiliha kerge magus maitse. Kindlasti tuleb ettevaatlik olla, et kammkarp üle ei küpseks. Minut või poolteist mõlemalt poolt on piisav aeg, kui arvestada, et värsket kammkarpi süüakse ka toorelt õhukeselt viilutatuna soola ja sidrunimahlaga.

Kuumuta pann ja lisa korralik võitükk pannile (kindlasti või, sest maitse on hoopis midagi muud) sulama, võid lisada paar tilka oliivõli, et või pannil kõrbema ei hakkaks. Pruunista kammkarpe ja marja mõlemalt poolt u. 1 minut või 1,5 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Serveerimiseks võid kasutada kammkarbi karpe. Tõsta kammkarbid ja mari karpi. Pigista sidrunimahl pannile ning sega. Vala pannile tekkinud segu kammkarpidele ja raputa peale hakitud peterselli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar