laupäev, 2. mai 2015

Ürdivõiga homaar


eelkeedetud homaar ehk merivähk
 50g võid
värsket tüümiani
1 küüslauguküüs
sool

Värsket homaari on Eestis üpris raske kätte saada, kuid külmutatult on
täiesti leitav nt www.toidupood.net ning mõne toidupoe külmletist.

Sulata homaar vastavalt juhendile. Lõika terava noaga keskelt pooleks. Võid kasutada ka ainult saba osa, kus on enamus söödavast lihast. Eemalda sõrgadest liha.

Sega kokku maitsevõi - lisa võile peeneks hakitud tüümian ja küüslauk, maitsesta kergelt soolaga.

Määri maitsevõi ühtlaselt homaari lihale ning küpseta homaaripoolikuid kuumal pannil 2-3 minutit koos sõrgadest eemaldatatud lihaga. Serveeri koheselt.

Paku juurde sidrunirisottot (Sidrunirisotto retsept) ja krevette, mis on kergelt pannil maitsevõis küpsetatud..


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar