esmaspäev, 3. märts 2014

Veisefileelõigud kreeka pähkli ja kitsejuustu kattega

Kogus kahele:

200g x 2 tükki laagerdatud lihaveise välisfilee lõike
25g võid
50g kitsejuustu (või sinihallitusjuustu)
1 šalottsibul
1 küüslauguküüs
1 tl rosmariini
50g kreeka pähkleid (soovi korral)
0,5 tl mädarõigast
1 tl sinepit nt Põltsamaa kanget sinepit
1 tl oliivõli
1 dl veisepuljongit
1 dl punast veini

Sulasta pool võikogusest pannil ja kuumuta tükeldatud šalottsibulat 3-4 minutit.
Sega juurde tükeldatud küüslauk ja rosmariin.
Kallake segu kaussi ja lisage tükeldatud Kreeka pähklid ning mädarõigas. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Sulatage pannil ülejäänud või ja pruunistage veisefilee tükke u. 1 minut.
Tõsta fileetükid ahjupannile, määri sinepiga ning tõsta lusikaga peale pähkli- sibulasegu. Kõige peale tõsta kitsejuustukettad.
Küpsetage ahjus 200 kraadi juures u. 10 minutit.
Samal ajal, kui liha küpseb vala puljong ja punane vein pannile ning lase keema tõusta. Kraabi pannilabidaga lahti kõik liha pruunistamisest pannile jäänu.
Lase keeda kuni kogus on vähenenud poole võrra, vajadusel maitsesta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar