kolmapäev, 10. juuli 2013

Huntahven päikesekuivatatud tomati ja oliividega

2 huntahvenat (arvesta 1 kala sööja kohta)

Täidis:
3 päikesekuivatatud tomatit
10 kvaliteetset oliivi
paar oksa lehtpeterselli (soovi korral)
5 kreekapähklit
Puhasta kala - eemalda soomused, kui meeldib kalanahka süüa. Kui ei, siis pole vajalik. Eemalda sisikond, kuid pea ja saba eemaldamine ei ole vajalik. Loputa kala korralikult külma vee all ning pese hoolikalt kõht, et veri saaks eemaldatud. Hea nipp on kala kõhu puhastamisel jooksva vee all võtta appi väike lusikas ja tõmmata mööda kala selgroogu.
Patsuta köögipaberiga kala veidi kuivemaks ning lõika fileele u iga 3 cm tagant terava noaga sälgud, mis aitab kalal paremini maitsestuda.
Lisa kõik täidise koostisosad köögikombaini ja purusta peeneks.
Vala veidi oliivõli ahjuvormi põhja. Maitsesta kalad mõlemalt poolt soolaga ja raputa veidi soola ka kõhtu.
Tõsta lusikaga purustatud täidis kalale kõhtu ning samuti peale, surudes kergelt lõigatud sälkudesse.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures u. 20-25 minutit, kuni kala on küps.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar