pühapäev, 13. aprill 2014

Rosmariini vinegretiga huntahven

Kogus kahele:

2 huntahvenat 
6-8 kartulit
1 küüslauguküüs
meresool
oliivõli

Rosmariini vinegrett:
2 spl hakitud sibulat
1 tl sinepit nt. Felixi inglise sinep
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
3 tl valgeveiniäädikat
1 küüslauguküüs
2 kuhjaga spl värsket rosmariini
100 ml oliivõli

Puhasta huntahvenad, lõika kalasse sälgud iga 3-4 cm tagant, määri kergelt oliivõliga ja maitsesta soolaga. Tõsta ahjuvormi ootele.

Pese kartulid korralikult puhtaks ja lõika kartulisse sälgud iga 3-4 mm tagant 3/4 ulatuses.

Viiluta küüslauguküüs ja aseta kartulisälkudesse. Raputa peale meresoola ja oliivõli.

Küpseta kartuleid 200 kraadises ahjus 40 minutit. Kui kartulid on 15 minutit ahjus olnud, tõsta ahju ka kala ja küpseta kuni kartulid ja kala on valmis.

Vinegretiks lisa kõik koostisained köögikombaini ja püreesta peeneks. Vajadusel lisa rohkem õli ning tasakaalusta maitsed suhkrut/soola lisades.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar