neljapäev, 1. august 2013

Pardifilee laimi ja kalakastmega

Kogus kahele/kolmele:

2 pardifileed

Marinaad: 
1 laim
4 spl kalakastet
sool
rosepipar (võib asendada musta pipraga)

Lõika pardifileele terava noaga ruudustik, kuid proovi vältida lihasse lõikamist. Maitsesta fileed soola ja pipraga. Ole soolaga ettevaatlik, sest kalakaste on ise küllaltki soolane. Pigista peale laimi mahl ja lisa kalakaste. Keera fileesid marinaadis, et kogu filee saaks marinaadiga kokku. Tõsta külmkappi maitsestuma - mida kauem, seda parem. Enne küpsetamist tõsta filee toatemperatuurile vähemalt 30 minutiks.
Valmista filee nagu siin: Hiinapärane pardifilee. Serveerimisel tõsta pardile peale pannile tekkinud kastet.

Lisand:
250g kuskussi
250 ml vett
tükk võid
1 puljongikuubik
10-15 basiilikulehte
1 tšillikaun
2 küüslauguküünt

Lisandit on hea valmistada pannil või kausis. Lase vesi keema (kiiresti saab kiirkeedukannuga), lahusta puljongikuubik ning lisa kuskuss. Keera kuumus maha, tõsta peale pannikaas või kata fooliumiga ja lase seista u. 5-7 minutit, kuni kuskuss on vedeliku endasse imenud. Samal ajal haki tšilli,küüslauk ning basiilikulehed. Lisa kuskussile tükeldatud koostisosad ning tükk võid, sega korralikult läbi ning jäta maitsestuma kuni serveerimiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar