neljapäev, 20. juuni 2013

Huntahven (ing.k sea bass) porru ja sidruniga

Kogus kahele:

2 huntahvenat
u. 150-200 g porrusibulat
sidrun
või
sool/pipar


Puhasta kalad - eemalda soomused ja puhasta kõhuõõs. Juhul, kui kalanahka ei söö, ei ole vajalik soomuste eemaldamine. Lõika u iga 3-4cm tagant kalale sälgud. Maitsesta soolaga nii kalanahk, kui kõht. Tõsta kalad küpsetusvormi. Haki porrusibul ja täida kala kõht. Riivi poole sidruni koor kaladele peale. Poolita sidrun ning viiluta. Tõsta ülejäänud porrulõigud ja sidruniviilud küpsetusvormi. Kalla küpsetusvormi põhja u. 1 cm vett. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u. 20 minuti. Peale 20 minutit lisa mõlema kala peale korralik tükk võid ning küpseta seni kuni või on sulanud. Küpsedes tekib väga mõnus kaste, mida söömisel kalale peale tõsta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar